fbpx

Over: Eksamensprosjektet til Kamil Vu – Tegneserien hans er et resultat av hardt arbeid gjennom eksamensperioden – et dypdykk inn i hans fantastiske verden.

Det andre året...

…får du bedre tid. Kursene blir lengre og du kan fokusere på å få fram ditt eget særpreg på arbeidene dine. Høstsemesteret har noen obligatoriske kurs, men nå jobbes det ikke like mye med teknikk og jobber med å se på idéene dine og innholdet i arbeidene dine: Hva prøver du å vise tilskueren? Hva ønsker du å formidle? Har du et budskap? Har du en stil? Hvor er din plass i kunsthistorien? Hva tilfører materialene du bruker arbeidene dine? Hvordan kan du best stille de ut?

avgangsutstilling

Avgangsutstillingen presenteres i katalog men også på hjemmesidene våre. Her er siden til Ida Søyland Ring.

Fram mot juleferien får du prøve din første lengre selvstendige prosjektperiode. Mange begynner nå arbeidet med å fotografere, dokumentere og forberede søknader til kunsthøyskolene. Kurs i skriving av tekster om arbeidene dine hjelper deg å beskrive hvem du er og hva du jobber med slik at du kan fortelle om deg og kunsten din. Rett før jul deltar du på den siste semestervurderingen din på kunstskolen hvor du får kommentarer og veiledning på hva du kan jobbe med i eksamensprosjektet.

 

Den siste perioden din på vårsemesteret strekker seg over 16 uker. Nå skal du selv planlegge og gjennomføre eksamensprosjektet, godt hjulpet av eksterne veiledere: Kunstnere med lang erfaring i prosjektstyring og som kan hjelpe deg å prioritere og fokusere på arbeidsoppgavene dine. Semesteret avsluttes når eksamensprosjektet vises på avgangsutstillingen.

De siste ukene av skoleåret vil du få kjenne på hvordan tempoet i arbeidet til en kunstner plutselig skyter fart inn mot en deadline: Arbeidene må bli ferdige, avgangsutstillingen skal monteres, tekster om deg og kunsten din skal skrives, en profesjonell fotograf kommer inn og tar bilder av arbeidene i utstillingen og portrettbilder av deg og medelevene dine. Du må retusjere fotografiene og sende tekst og bilder til førsteklassen som designer katalogen før deadline.

Til slutt kommer eksterne sensorer kommer til skolen, snakker med deg, ser på arbeidene dine og vurderer eksamensprosjektet ditt. Siste uken feirer vi avslutningen av skoleåret med felles lunsj på takterassen og utdeling av vitnemål før vi slipper dere ut til sommerferien.

KKS TRANSP

Kragerø Kunstskole…

…er en ett- til to-årig skole hvor du kan forberede deg for en søknad til høyere utdanning eller gjøre deg klar for en profesjonell karriere innenfor de visuelle yrkene. Ta kontakt for mer informasjon!

Edvard Munchs vei 3, 3770 Kragerø

(0047) 35 99 11 00

Kontorets åpningstider er fra 9:00 til 15:00

Sidene våre er under redesign. Vi utvider fortløpende gjennom våren, følg oss på Instagram for å se på de ferskerste nyhetene fra skolen 🙂