kks luftfoto 2048x1147 1

Kragerø Kunstskole fra luften: I forgrunnen er Gunnarsholmen, et populært badested og uteområde midt i byen. På høyre side er en flytende badstue som flittig brukt om vinteren og rett bak Gunnarsholmen og småbåthavna er kunstskolen – den hvite bygningen på kaikanten med solcellepanel på taket 🙂

Søknadsskjema for skoleåret 2024/25

Kragerø Kunstskole tar inn søkere basert på arbeidsprøver og motivasjonsbrev. Det er ikke krav om generell studiekompetanse. Lærerne i opptakskomiteen har lang kunstnerisk utdannelse bak seg og arbeider som profesjonelle kunstnere. Vi har ingen «favoritt-kunst» som vi prioriterer i opptaket men er interessert i alle typer arbeider og kan vurdere kvalitet uavhengig av teknikk. Vi ser etter om du har evne og vilje til å prøve forskjellige teknikker og ideer i arbeidene dine, og sammen med tekstene forsøker vi å danne oss et bilde av hvorfor du vil gå på kunstskole, hva du allerede kan, hva du er interessert i lære og hvordan skolen kan hjelpe deg videre.

Tips til søknaden:

Ta gode bilder!

Du trenger bare seks bilder i søknaden, så bruk litt tid på fotografering slik at vi klarer å se arbeidene dine godt!

Vis litt forskjellige arbeider!

For eksempel kull, blyant, akvarell, maleri, skulptur, keramikk, foto, video, 3d-print, digitale tegninger osv. Vi liker å se at en kandidat eksperimenterer og er nysgjerrig (men vi forventer ikke at du har 3d-printer eller keramikkovn hjemme)!

Skriv litt om bildene dine og om deg selv!

Tittel og teknikk kan forklare oss mye. Hvis bildet har en spesiell historie bak seg kan du også fortelle det, Vi vil også gjerne høre litt om deg selv, hva du liker å holde på med, hvorfor du vil gå hos oss – men pass på at du ikke skriver inn for personlige eller sensitive opplysninger i skjemaet vårt.

Viktige datoer

15. april: Søknadsfrist hovedopptaket.

22. april: Svar på søknadene i hovedopptaket. Restplasser annonseres, vi behandler søknader som kommer inn etter denne fristen fortløpende.

Kostnader

Semesteravgiften for skoleåret 2024/25 er 28.000,- pr. semester.

Semesteravgiften blir regulert før hvert skoleår i henhold til satser fra Utdanningsdirektoratet. Betalingsfristen er 14 dager etter skolestart.
Dersom du ikke ønsker å benytte søknadsskjemaet under, kan du sende en e-post med nødvendig informasjon, eller du kan ringe eller sende oss et brev. Skolen er godkjent for studiestøtte fra Lånekassen! Kragerø Kunstskole er eid av Kragerø Kommune tar opp studenter i samsvar med regelverket fastsatt i Privatskoleloven.

Har du spørsmål om skolen eller søknadsprosessen? Gikk noe galt når du prøvde å sende inn? Rakk ikke fristen? Ikke fortvil: bare ta kontakt så hjelper vi deg.

Kontaktinformasjon finner du på denne siden!

Personvern

Kragerø Kunstskole behandler/lagrer personlige data i henhold til gjeldende personvernsregler (GDPR / 2018) les mer her.

  Kontaktinformasjon:

  Fornavn: (obligatorisk)

  Etternavn: (obligatorisk)

  Gateadresse: (obligatorisk)

  Postnummer: (obligatorisk)

  Sted: (obligatorisk)

  E-post:

  Telefon: (obligatorisk)

  Fødselsdato: (obligatorisk)

  Utdanning:

  Studentene våre er vanligvis ferdige med videregående skole og ønsker å jobbe konsentrert med kunst for å enten starte opp selv eller søke seg til høyere utdanning. I følge opptaksreglementet vårt skal vi likevel prioritere de som fortsatt har rett til videregående utdanning derfor spør vi om du er ferdig eller mangler et eller flere år på videregående skole.

  Videregående skole: (obligatorisk)

  Kunstnerisk aktivitet:

  Sett et kryss ved de kunstneriske aktivitetene du eventuelt har jobbet med:

  Dokumentasjon av tidligere arbeider:

  Legg ved bilder av noe du har laget her (obligatorisk). Vi ønsker å se arbeider i forskjellige teknikker slik at vi får et godt bilde av hvordan du jobber. Eksempler kan være tegning, maleri, keramikk, skulptur, digitale arbeider, fotografi, installasjon eller andre teknikker du har jobbet med. Gyldige filtyper er pdf, txt, rtf, gif, png, jpg, jpeg, doc og doc (obs.maks filstørrelse pr. bilde er 4 Mb)


  Fortell oss litt om bildene: (obligatorisk)
  Skriv kort om bildene: Bilde-nr. Tittel, teknikk, årstall, kort om hvordan arbeidet ble til.

  Motivasjon:

  Fortell oss litt om deg selv og hvorfor du har lyst til å bli student ved Kragerø Kunstskole:

  Hvor hørte du om Kragerø Kunstskole

  Fortell oss hvor du først fikk høre om oss (obligatorisk):

  Samtykke: (obligatorisk)

  Kragerø Kunstskole bruker opplysningene dine for å behandle og prioritere søknaden din, samt føre statistikk på hvor søkere har oppdaget skolen vår. Vi deler ikke opplysningene dine med andre.

  Les før du klikker på Send inn søknad:

  Det er lurt å ha en kopi av all tekst du har skrevet inn i skjemaet på datamaskinen din før du klikker på Send i tilfelle noe går galt! Når du er klar, klikk én gang på send-knappen og ta en liten pause: Skjemaet vil kunne bruke et minutt eller to på å sende inn søknaden din – dette er helt normalt og fungerer 99% av tiden! Hvis du ikke får det til er det bare å ta kontakt med oss så hjelper vi deg :). Når skjemaet er ferdig lastet opp til oss blir det sendt en kvittering på mottatt søknad til e-posten du skrev inn i skjemaet!

  KKS TRANSP

  Kragerø Kunstskole…

  …er en ett- til to-årig skole hvor du kan forberede deg for en søknad til høyere utdanning eller gjøre deg klar for en profesjonell karriere innenfor de visuelle yrkene. Ta kontakt for mer informasjon!

  Edvard Munchs vei 3, 3770 Kragerø

  (0047) 35 99 11 00

  Kontorets åpningstider er fra 9:00 til 15:00