fbpx

Over: Jomfruland 2021, Henrikke og Emma jobber med Land Art – etter to år hos oss startet begge opp på fakultet for kunst, musikk og design i Universitetet i Bergen 🙂

Bilde © 2021 Ida Søyland Ring 

Det første året...

…er året hvor du får prøve alle disiplinene du kan jobbe med på skolen. Dette året fokuserer vi på å lære materialer og teknikk. Vi stresser ikke så mye med innholdet og forventer ikke at alt du lager i det første året skal bli perfekte kunstverk – det vi liker å se er at du vil utforske, eksperimentere og prøve alt som er nytt! Selv om undervisningsplanen er den samme hvert år varierer innholdet på kursene litt: Vi bruker profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere som gjestelærere og setter sammen undervisningsåret ut fra hvem som har tid til å besøke oss – og siden hver enkelt gjestelærer har sine favorittverktøy, teknikker og idéer om hva kunst kan være blir kursene farget av de vi inviterer til skolen.

IMG 0535 scaled

Over: Matthias Wischufs semestergjennomgang: Tegninger, akvareller, silketrykk og tresnitt – alle med hans særegne stil. Matthias jobbet dag og natt på skolen og bygget en stor portefølje hos oss – han kom rett inn på grafikklinjen på Kunsthøyskolen i Oslo etter endt utdannelse ved Kragerø Kunstskole og er snart ferdig med sin høyskoleutdannelse 🙂

Det første året er satt sammen av intense moduler på en til tre uker. Målet vårt er å gi deg så mange erfaringer med forskjellige materialer, teknikker og kunstnerskap som mulig i løpet av et skoleår. På denne måten får du prøvd alt fra tegning med kull til glassblåsing eller 3d-modellering.

Siden hver lærer har sin unike arbeidsmetode og syn på kunst får du flere vinduer inn i prosessene til de som jobber med visuelle fag hver dag. Kursene er så komprimerte at man nesten ikke får tid til å summe seg før man starter på neste materiale, neste teknikk og neste møte med ny kunstner.

Tidlig på høsten tar vi studentene med ut til perlen i skjærgården utenfor Kragerø: Jomfruland. Der ute på rullesteinene og i de små skoglundene bruker vi tid på å la nye studenter bli kjent naturen rundt skolen og medstudentene. Samtidig jobber vi med Land Art og utforsker øya fra Skadden i sør til Kråka i nord.

De tekniske kursene starter raskt etter denne turen: Førsteklassestudentene får hms-kurs i bruk av verkstedene slik at de kan bruke maskiner og verktøy på kveldstid på en trygg måte. Sommergjestene i byen forsvinner så fort fellesferien er over; og samtidig som byen stilner før høsten starter kursene på skolen opp i full fart.

Rett før jul holdes den første semestergjennomgangen: Studentene setter opp hver sin presentasjon av det de har jobbet med gjennom høsten og har en samtale med en lærer og den fagansvarlige på skolen. I løpet av samtalen snakker vi litt om hva du har jobbet med, om arbeidene dine, hva du liker eller ikke liker å gjøre og hvilke kurs du ser fram til i vårsemesteret.

Etter nyttår starter det andre semesteret. Dette semesteret avsluttes med et samarbeid med avgangselevene: Hvert år designer førsteklassen katalogen til avgangsklassen. En redaksjonsgruppe settes opp og dere fordeler arbeidsoppgaver i to travle uker hvor dere bestemmer deadline, henter inn bilder og tekst, setter sammen katalogen og leverer den til trykkeriet. Siste uke er førsteklassens andre semestergjennomgang, og skoleåret avsluttes med rydding av skolen, felles lunsj og vitnemålsutdeling til avgangsstudentene.

 

KKS TRANSP

Kragerø Kunstskole…

…er en et- til to-årig skole hvor du kan forberede deg for en søknad til høyere utdanning eller gjøre deg klar for en profesjonell karriere innenfor de visuelle yrkene. Ta kontakt for mer informasjon!

Edvard Munchs vei 3, 3770 Kragerø

(0047) 35 99 11 00

Kontorets åpningstider er fra 9:00 til 15:00

Sidene våre er under redesign. Vi utvider fortløpende gjennom våren, følg oss på Instagram for å se på de ferskerste nyhetene fra skolen 🙂